"Neću da koristim samouslužne kase!": Na mrežama nastao pravi rat kad su čuli zašto, da li je u pravu?
Kasa, Foto: Profimedia

rat na mrežama

"Neću da koristim samouslužne kase!": Na mrežama nastao pravi rat kad su čuli zašto, da li je u pravu?

Naime, jedan korisnik je objasnio da ne želi da koristi samouslužne kase, a njegovo obrazloženje prouzrokovalo je metež.

Objavljeno:

Da li koristite samouslužne kase ili ipak i dalje preferirate obične kase sa kasirkama?

Širom Srbije sve popularnija je opcija samouslužnih kasa, a veliki supermarketi imaju i po nekoliko ovih kasa u radnjama. Glavna pogodnost njih je svakako kraće čekanje u redovima, što je naročito zgodno kada se kupuje manji broj artikala.

Međutim, ne gledaju svi blagonaklano na ovu novu invenciju, a zbog nje je krenuo i prava rasprava na mrežama.

Naime, jedan korisnik je objasnio da ne želi da koristi samouslužne kase, a njegovo obrazloženje prouzrokovalo je metež.

"Neću da koristim kasu gde sam sebi naplaćujem proizvod. Ne zato što se neću snaći sa novom tehnologijom. Ako sam sebi naplaćujem, koliki popust ostvarujem? Ako svi pređemo na te kase, pootpuštaće kasire."

Mnogo ljudi je odlučilo da iskaže svoje mišljenje o ovoj temi.

Iako se neki jesu složili sa njim:

"isto važi za merenje voća/povrća. To da marketi nemaju dovoljno radnika me pogađa pravo u srce, čak i suzu ponekad pustim. Nek probaju da plate ljude malo bolje, iznenadiće ih koliko ih ima voljnih da rade "u timu i u dinamičnom okruženju"

Drugi nisu sasvim u skladu sa njegovom izjavom, objasnivši da tako pomažu kasirima. Svi su rekli svoje mišljenje o ovome:

"Kasira i kasirka svakako nema dovoljno. Uvode se self-checkout-kase baš iz tog razloga. Nema poente čuvati radno mesto kasira, već danas nema ko da radi,a tek neće imati za koju godinu Da sada sve te automatske kase ukinemo, neće naći dovoljno radnika."

"Niko neće da čeka kilometarske redove, ponekad radi samo jedna do dve kasirke."

"Ima radnika ali neće da rade za mizernu platu"

Narod u globalu jeste saglasan sa tim da samouslužne kase jesu dobra opcija za neke stvari, međutim, to ne opravdava male plate koje se nude za poziciju kasira, pa su se neki nadovezali i na to: " Kasirki će svakako biti sve manje, kao i šalterskih radnika po bankama. Kupci/korisnici se ne pitaju ništa. Ide se na smanjenje radne snage."

"Već sipamo sami sebi gorivo, što ne bi i to?

Šta vi mislite o samouslužnim kasama? Da li smatrate da su dobra stvar ili pak nešto što na duže staze može prouzrokovati veliki broj otpuštanja?

Bonus video:

04:39

SMATRAJU DA JE ISUS OBEŠEN, A NE RASPET Sektolog naveo verovanja Jehovinih svedoka, pa moguće uzroke svirepog ubistva u Nišu!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.